Generous and timeless a-symmetrical extension

The Wandsworth borough extends from Wimbledon Common to Battersea Park and is named after the Wandle River, which is the greatest tributary of the Thames in London. It is the third largest “inner” London borough in terms of geographic size and the ninth most populous borough in all of London. The Surrey Iron Railway, arguably the oldest public railway in the world, is located in Wandsworth. This A-symmetric extension is hidden in one of the local backyards.

Unusual shape

With the highest point completely off-centre, this extension features a large concertina sliding door leading the visitor from the front of the house to the backyard. This modern renovation features more classic materials and colours, giving it a timeless appearance.

Generous space

The kitchen is furnished with brand-new built-in cupboards with a classic looking large range. The blue island with the white high gloss countertop finish is the custom designed showstopper, contrasting in colour with the rest of the built-in cupboard space.

Natural light

The dining area is located right off the kitchen, and the living area opens up to a sizeable backyard. The kitchen, dining area, and living area are all illuminated by skylights, which add natural light to the space. To maximise the wall space, dark grey tall radiators are making the most of the space placed on either side of the folding door.